De voorbereiding van een website is een grote klus, daarom geef ik enkele richtlijnen om een goede basis te hebben voor je toekomstige website.

Vergelijk het met het bouwen van een huis, daar wordt ook eerst veel overleg gepleegd om tot de juiste grootte, functionaliteiten en eventuele locatie te bepalen.

Eenvoudig voorbeeld, een privéwoning heeft niet dezelfde noden als de loods die een garagist wil bouwen, denk maar aan de oppervlakte, fundering, nutsvoorziening van elektriciteit, gas, water, ... en alles moet dan vermoedelijk ook nog schaalbaar zijn voor eventueel latere uitbreidingen.

 

Bij een website is dit ook zo, en daarom de belangrijkste punten voor een goede website :

 

 

 

 

Korte uitleg over deze items :

 

 

Doel van de website :

Het uiteindelijke doel van je website, bepaalt de keuze van onderstaande items. Wil je eenvoudig informeren over je produkten en diensten, of wens je een totale e-commerce op te zetten.

terug naar boven

Keuze van domeinnaam :

Kies een relevante domeinnaam, afhankelijk van je peroonlijke naam, bedrijfsnaam, activiteit, locatie, product, of een combinatie van deze prioriteiten.

terug naar boven 

Hosten :

Een hosting is de " bouwgrond " van je website, met dat voordeel dat het wel zeer snel schaalbaar is eventueel verdere uitbreidingen.

terug naar boven 

E-mail :

Iets dat vanzelfsprekend lijkt, maar door een goede hosting te kiezen krijg je meer opties om je e-mails vlotter te lezen, denk maar aan tablet, smartphone, webmail, ...

terug naar boven 

Structuur van de website :

Maak voldoende tijd vrij om voorafgaandelijk een goede structuur uit te schrijven van je website. Alles is steeds aanpasbaar, maar als je basis-structuur bij de start goed is bepaalt, zorgt dat voor minder zorgen bij een verdere uitbreiding.

terug naar boven 

  Lay-out :

Over geuren en kleuren moet men niet discussiëren, als je een eigen huisstijl hebt, gebruik deze dan ook verder in je website.

terug naar boven 

  Codes :

Dit is een zaak dat puur de webdesigner moet toepassen, er zijn veel verschillende manieren om een site te programmeren, maar " proper geschreven codes " scoort altijd beter bij eventuele zoekmachines.

terug naar boven